7 Mart 2012 Çarşamba

Kek Toplar



Iste sizlere yine cok begenilen pratik bir tarif. Eminim dis görünüs itibariyle bu toplara benzer bir cok tarif okumussunuzdur fakat bu tarif kendi kafamda tasarladigim malzemesi degisik bir tarif...

Haydi bu toplarin nasil yapildigini ögrenelim.




Malzemeler:

- Hindistan cevizi veya file badem
- 2 paket kakaolu krem santi (koyu kivamli, buzdolabinda sogutulmus)

- Kek (Alisik oldugunuz herhangi bir kek tarifini uygulayabilirsiniz. Yok illa senin uyguladigin tarifi bilmek istiyorum diyorsaniz, asagida yazan tarife bakiniz.)

Benim kek malzemelerim:

- 4 yumurta 
- 1 bardak seker
- 1 bardak süt
- 1 bardaktan biraz az sivi yag
- 1 bardak kakao
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 kabartma tozu
- 2,5 - 3 bardak un

Yapilisi:

- Keki pisirin.
- Pistikten sonra sogumaya birakin.
- Soguyan keki bir kabin icinde ufalayin.
- Ufalanan kekin üzerine buzdolabinda bekletilmis krem santiyi dökün.
- Kek ve krem santiyi birbirine karistirarak hafifce yogurun.
- Iyice karistigindan emin olduktan sonra kek ve krem santi karisimindan elinize ceviz büyüklügünde parcalar alin ve yuvarlayin.
- Yuvarlanan kek toplari hindistan cevizine bulayip servis tabagina alin.
- Üzerlerine kürdan batirip servis yapin.

Dilerseniz hindistan cevizi yerine file badem de kullanabilirsiniz. Bu durumda kek toplari bulamak yerine bademleri karisima katmanizi tavsiye ederim.



Haydi bakalim afiyet olsun...



2 Mart 2012 Cuma

Firinda Kiymali Patlican


Patlicani cok sevenler icin harika bir lezzet daha. Hem cok kolay, denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin. :)



Malzemeler:

- 1/2 cay bardagi sivi yag 
- 300 gr. Kiyma
- 1 Sogan (küp dogranmis)
- 1 yemek kasigi salca
- 2 Patates (küp dogranmis)
- 2 Patlican (küp dogranmis, tuzlu suda bekletilmis, acisi ciksin diye)
- kizartmak icin sivi yag
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 6-7 kiraz domates (ikiye bölünmüs)


Yapilisi:

- Tencereye sivi yag koy.
- Kiymayi ekle, kavur. Suyunu salsin, kendi suyunda biraz pissin.
- Sogani ekle, kavur.
- Salcayi ekle, karistir.
- Tuz, karabiber, kekik ekle.
- Pisir.

> Baska bir tencereye bolca sivi yag koy.
> Patatesleri ekle, kizart.
> Patlicanlari ekle, kizart.

* Firin tepsisine önce patatesleri koy.
* Üzerine patlicanlari döse.
* Sonraki kata kiymali karisimi yay.
* En üste kiraz domatesleri serpistir.

: Tepsiyi önceden 200° isittigin firina ver.
: 15-20 dak. yemegin üzerindeki kiraz domatesler pisinceye ve karisimin tadi birbirine gecinceye dek firinda tut.




Firini actiginizda etrafa harika kokular yayilacagindan emin olabilirsiniz. Bu yemegi pilav esliginde servis yapmanizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun... :)